Jag gör regelbundet purésoppor och den här gången tillsatte jag ett äpple och senap, vilket jag inte testat tidigare. Jag tyckte det blev jättegott. Äpplet ger sötma till soppan, men inget som tar över och senap en styrka som smakar gott. 

I regularly make purée soups and this time I added an apple and mustard, which I have not tried before. It turned out great. The apple gives sweetness to the soup, but nothing that takes over and mustard gives a yummy spiciness to the soup.



Grönsakspurésoppa med Äpple och Senap

400 g broccoli
4 morötter, skalade och skivade
1 äpple, skalat och tärnat
1 buljongtärning
50 g färskost
senap, efter smak
vatten
salt
svartpeppar

Lägg grönsakerna och äpplet med buljongtärning och vatten i en kastrull. Ta så mycket vatten att det täcker grönsakerna. Koka tills grönsakerna är mjuka. Häll bort en del av vattnet och mixa soppan slät. Blanda i färskost, senap och kryddor. 



Vegetable Puree Soup with Apple and Mustard

400 g broccoli
4 carrots, peeled and sliced
1 apple, peeled and diced
1 broth cube
50 g cream cheese
mustard, to taste
water
salt
black pepper

Put the vegetables and apple with broth and water in a saucepan. Add so much water that it covers the vegetables. Boil until the vegetables are soft. Remove some of the cooking water and mix the soup smooth. Mix in cream cheese, mustard and spices.