I experimented a little in the kitchen and wanted to try how beans fit in bread. Perfectly, I have to say. In these bread you do not taste the beans, but they add protein to the bread. I used adzuki beans, but you can try other beans too.
Tebröd med Bönor och Kvarg
150 g kvarg
1 dl mjölk
1 dl adzukibönor
1,5 msk olja
2 dl flerkornsmjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Blanda kvarg, mjölk, bönor och olja i en matberedare. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt och blanda snabbt till en smet. Forma smeten med mjölade händer till 4 bröd. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 200 C i ca 15-20 minuter.
Tea Bread with Beans and Quark
150 g quark
1 dl milk
1 dl adzuki beans
1,5 tbsp oil
2 dl multi-grain flour
0,5 tsp baking powder
0.5 tsp salt
0 Comments