Jag gjorde under påsk en härligt syrlig paj med kvarg, bär och citron. En riktig vårpaj, fräsch och god. Jag önskar dig en fin dag! 

During Easter I made a deliciously tart pie with quark, berries and lemon. A real spring pie, fresh and good. I wish you a nice day!


Bär Kvargsmulpaj

botten
60 g smör, mjukt
3/4 dl socker
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

fyllning
1 1/4 dl kvarg
3 msk socker
1 litet ägg
saften av en halv citron
1/4 tsk vanilj
0,5 dl frysta bär

Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda smör och socker i en skål. Tillsätt havregryn, mjöl och bakpulver, blanda. Klä en liten rund form med bakplåtspapper och klappa ut lite mer än hälften av smuldegen över formens botten.

Blanda kvarg, socker, ägg, citron och vanilj. Häll fyllningen på botten. Strö på bär och resten av smuldegen överst. Grädda i 30 minuter. Låt svalna. Förvara kakan i kylen. 




Berry Quark Crumb Pie

crust
60 g butter, soft
3/4 dl sugar
1 dl oats
1 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder

filling
1 1/4 dl quark
3 tbsp sugar
1 small egg
juice of half a lemon
1/4 tsp vanilla
0.5 dl frozen berries

Preheat the oven to 175 C degrees. Mix butter and brown sugar until well combined. Stir in flour, rolled oats, baking powder, and salt. Press little more than half of the crumb mixture into the bottom of a small round baking pan.

Mix quark, sugar, egg, lemon and vanilla. Pour the filling onto the crust. Sprinkle on berries and the rest of the crumb mixture. Bake for 30 minutes. Let cool. Store the cake in the fridge.