I had a bag of muesli at home, so I decided to use it in these buns. They became incredibly moist and good.
Müslibröd
2,5 dl vatten
2 dl müsli
7 g torrjäst
1 tsk salt
2 msk olja
ca 3-4 dl flerkornsmjöl
Värm vatten till 43 C grader och blanda i müsli och torrjäst. Låt stå 15 minuter. Blanda sedan i resterande ingredienser. Låt degen jäsa i 30 minuter. Forma till semlor eller gör ett bröd. Låt jäsa ytterligare i 20 minuter. Grädda semlorna i 200 C i ca 15 minuter.
Muesli Buns
2.5 dl water
2 dl muesli
7 g dry yeast
1 tsp salt
2 tbsp oil
about 3-4 dl multigrain flour
2 Comments
Ser mycket goda ut, nu när jag undviker (tills vidare)vetemjöl, är det nog bröd jag mest längtar efter, fast jag just bakade nog rågbröd (men inte för mig själv;D)
ReplyDeleteTack! Jag såg dina rågbröd på instagram, såg mycket goda ut.
Delete