Paj är gott och är bra mat som passar till buffér och picknickar. Paj är enkelt att laga i större mängd på en gång. Det var länge sedan jag lagade något med soltorkad tomat, så nu fick det bli en paj tillsammans med feta. Mycket gott och smakrikt. 

Quiche is delicious and is good food suitable for buffets and picnics. It was a long time since I made something with sun-dried tomatoes, so I made a quiche together with feta. Very yummy and tasty. 


Feta Soltorkad Tomatpaj

pajbotten
3 dl fullkornsmjöl
1 dl kvarg
3 msk olja
2 msk mjölk
1/4 tsk salt

fyllning
10 soltorkade tomater, hackade
150 g fetaost
1,5 dl färskost med smak av vitlök och örter
1 msk röd lök, hackad
salt
svartpeppar

skivad tomat
riven ost

Blanda alla ingredienser till pajbotten till en deg. Tryck degen i en form, 20 x 20cm. Förgrädda pajskalet i 175 C i 10 minuter. Blanda ingredienserna till fyllningen och lägg på pajbotten och toppa med skivad tomat och riven ost. Grädda pajen i ca 25 minuter. 



Feta Sun-dried Tomato Pie

pie crust
3 dl whole grain flour
1 dl kvarg
3 tbsp oil
2 tbsp milk
1/4 tsp salt

filling
10 sun-dried tomatoes, chopped
150 g feta cheese
1.5 dl cream cheese with taste of garlic and herbs
1 tbsp red onion, chopped
salt
black pepper

sliced tomato
grated cheese

Mix all the ingredients to the pie crust to a dough. Press the dough into a baking pan, 20 x 20cm. Bake the crust at 175 ° C for 10 minutes. Mix the ingredients for the filling and put on the pie crust and top with sliced tomato and grated cheese. Bake the pie for about 25 minutes.