Sötpotatis ger mycket smak till maträtter och jag vet att alla inte gillar den söta smaken den har. Om man vill kan man i denna soppa byta ut sötpotatisen till vanlig potatis. Soppa är ett ypperligt sätt att få i sig mycket grönsaker och vill man kan man mixa soppan slät. 

Sweet potatoes give a lot of flavor to food dishes and I know that everyone does not like the sweet flavor it has. If you want, you can use ordinary potatoes instead of sweet potatoes. Soup is a great way to eat a lot of vegetables and you can also mix the soup smooth if you prefer it that way.



Sweet Potato Lentil Soup

1 tbsp coconut oil
1 red onion, chopped
0.5 tsp ground ginger
0.5 tsp ground turmeric
1 large sweet potato, diced
2 dl dry red lentils
3 frozen spinach cubes
2 dl green beans, chopped, frozen
6 dl vegetable stock
2 dl coconut milk
salt

Heat the oil in a pot, add the onion and cook over a low heat for 5 minutes, until softened. Add ginger and turmeric, cook for 30 seconds. Add the sweet potato, lentils, spinach, green beans and vegetable stock. Cover the pot with a lid and cook for 20 minutes until the lentils and potatoes are soft. Stir in the coconut milk and taste and adjust the seasoning. 



Sötpotatis-Linssoppa

1 msk kokosolja
1 rödlök, hackad
0,5 tsk malen ingefära
0,5 tsk malen gurkmeja
1 stor sötpotatis, tärnad
2 dl torkade röda linser
3 frysta spenatkuber
2 dl frysta gröna bönor, hackade
6 dl grönsaksbuljong
2 dl kokosmjölk
salt

Värm oljan i en kastrull, tillsätt löken och låt koka över låg värme i 5 minuter. Tillsätt ingefära och gurkmeja, stek i 30 sekunder. Tillsätt sötpotatis, linser, spenat, gröna bönor och grönsaksbuljong. Täck kastrullen med lock och låt koka i 20 minuter tills linserna och potatisen är mjuka. Rör i kokosmjölk och smaka av.