Baked goodies with lemon gets a fresh touch and in this cake I used half a lemon. If you want a more distinctive taste of lemon, you can use the juice and zest of one whole lemon.
Citronkaka
2 ägg
2 dl kokossocker
1 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
3/4 tsk bakpulver
50 g smör, smält
2 msk grädde
0.5 citron, juice och rivet zest
Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda i mjöl, bakpulver, smör, grädde och citronjuice och -skal tills slät. Häll smeten i en liten smord och mjölad bakform (14-16 cm). Grädda kakan i 175 C i ca 25 minuter. Låt svalna.
Lemon Bundt Cake
2 eggs
2 dl coconut sugar
1 dl flour
1 dl almond flour
3/4 tsp baking powder
50 g butter, melted
2 tbsp cream
2 Comments
Alltid fräscht med citron. Mums! Kram på dig på kramens dag!
ReplyDeleteJa, visst är det. Kram Erika!
Delete